Esteettömyysvalinnat

Kuka sopii esimieheksi?
Kuka sopii esimieheksi?
Vinkki!

Kuka sopii esimieheksi?

Moni empii esimieheksi ryhtymistä. Onko minusta sellaiseen rooliin ja vastuuseen? Toisaalta moni työvuosien ja kokemuksen karttuessa ikään kuin ajautuu esimiesroolin se enempää miettimättä sopiiko tehtävä itselle.

Yrityksen johto puolestaan etsii kuumeisesti sopivia henkilöitä johtamaan tiimejä, osastoja, tai yksiköitä. Mistä tiedämme tuleeko joku onnistumaan tuloksellisessa ihmisten johtamisessa? Tai myyntitiimin sparraamisessa parempiin suorituksiin? Tai tuotantoyksikön vetämisessä?

Tätä meiltä usein kysytään valmennuksissa tai tapaamisissa yritysten johdon kanssa. Varmaa tai yksioikoista vastausta tähän kysymykseen ei ole. Havaintomme kuitenkin on, että esimiestyössä voi onnistua hyvin monenlaisella vahvuusprofiililla, mutta mitä laajemmalle henkilön luontaisen vahvuudet jakautuvat, sitä helpommin esimiestyö todennäköisesti sujuu hyvin. Henkilö, jonka luontaiset vahvuudet pääosin keskittyvät ajattelun vahvuuksiin, voi olla huippusuunnittelija, mutta ei ehkä ole parhaimmillaan esimiesroolissa. Tai joku, jonka kaikki päävahvuudet sijoittuvat tekemisen alueelle, on todennäköisesti parhaimmillaan tehtävässä, jossa saa itse kädet savessa paiskia töitä eikä niinkään muiden työn johtamisessa.

Jos päävahvuuksia sen sijaan on sekä tekemisen, ajattelun, ihmissuhteiden että vaikuttamisen alueilla, on henkilöllä yleensä hyvät eväät kehittyä erinomaiseksi esimieheksi. Luontaisten vahvuuksien tunnistamisen avulla voimme löytää potentiaaliset esimiehenä onnistujat.