Esteettömyysvalinnat

Heikki Viitanen
Heikki Viitanen
Osaamisen siirtäminen onnistui yrityksessämme erinomaisesti, iloitsee Econet Oy:n toimitusjohtaja Heikki Viitanen.

Osaamisen ­siirtäminen ­mentoroinnilla

Econet Oy:n prosessi- ja laitesuunnittelijoiden ammattitaitoa on vaikea hankkia lyhyessä ajassa. Yrityksessä oli siksi käytetty apuna jo eläköityneitä suunnittelijoita. Osaamisen siirtäminen heiltä nuoremmille oli jäänyt aikanaan tekemättä.

Harri Lammi Talementista fasilitoi ®OSM osaamisen siirtämisen prosessin neljältä jo eläköityneeltä huippuasiantuntijalta neljälle nuoremmalle suunnittelijalle. Prosessissa kriittinen osaaminen paloiteltiin osiin ja sen siirtäminen aikataulutettiin. Nuorten insinöörien ideasta kaikki sessiot nauhoitetiin jatkokäyttöä varten.

Econet Oy:n toimitusjohtaja Heikki Viitasen mukaan osaamisen siirtäminen onnistui erinomaisesti.

– Oli hienoa nähdä, miten kokeneet mentorit olivat hyvin valmistautuneita sessioihin ja olivat suunnitelleet mitä kertoa. Nuorille mentoroitaville suunnittelijoille tapahtui prosessissa suorastaan osaamisloikka, buusti omalle osaamiselle ja uralla kehittymiselle.

Mentorointiprosessi jatkuu edelleen. Tiimi on toteuttanut itsenäisesti jo kymmenkunta mentorointisessiota spesifeistä erityisasioista. Nuoret insinöörit laativat itse luettelon asioista, joista halusivat yksityiskohtaisempaa tietoa.

Työnantaja tukee ja kannustaa osaamisen siirtämisessä.

– Se on kuin laittaisi rahaa pankkiin, toteaa Heikki Viitanen.