Esteettömyysvalinnat

Vahvuuksia tarjolla
Vahvuuksia tarjolla

Vahvuuksia tarjolla

Lehmänkello kalkatti vähän liian kovaäänisesti, kun Positiivisuus astui ovesta sisälle. Putiikin omistaja, herra Puolelleen voittaja, jo vähän iäkkäämpi kauppias, oli juuri parhaillaan asettelemassa tavaraa hyllyihin. Positiivisuus huikkasi rennosti tervehdyksen ja meni suoraan asiaan:

– Tuota noin, nyt pitäisi näitä vahvuuksia varmaankin päivittää… tai oikeastaan kiinnostaisi onko niistä tullut jotain ihan uusia malleja. Tähän positiivisuus-vahvuuteen olen kyllä ollut ihan tyytyväinen, mutta mielelläni katselisin vähän muitakin mahdollisuuksia.

Kauppias vastasi hymyillen tervehdykseen ja sanoi:

– No juu kyllähän meille joskus jotain uusiakin vahvuuksia tulee, mutta aika hyvin kaikki vähänkään merkittävät mallit meiltä jo löytyvätkin. Tuossa seuraavassa hyllyvälissä on vaikuttamisen vahvuuksia, katsottaisiinko niitä ensiksi.

Seuraavat parikymmentä minuuttia herrat Positiivisuus ja Puolelleen voittaja kävivät keskustelua eri vahvuuksien ominaisuuksista ja erityispiirteistä. Kauppias esitteli useita malleja ja kyseli paljon Positiivisuuden työnkuvasta, harrastuksista ja perhe-elämästä sekä miten ja missä yhteydessä Positiivisuus ajatteli kutakin tuotetta käyttää. Samalla Positiivisuuden ostoskori alkoi täyttymään kuin huomaamatta.

Lopulta kassapöydälle nosteltiin viisi uutta vahvuutta: Aktivointi (vaikuttamisen vahvuus), koska Positiivisuus oli huomannut viime aikoina innostuvansa kaikenlaisen uuden käynnistämisestä. Mukaan ottava (ihmissuhdevahvuus), josta Positiivisuus oli heti innostunut ja sanonut tarvitsevansa sitä vähän joka hommassa (tiimeissä kun pääsääntöisesti työskenteli). Ajattelun vahvuuksista tiedon kokoaja ja ideointi, koska näille olisi käyttöä tuotekehitysprojekteissa. Ja vielä viidentenä empatia (kuulemma monenlaista huolta olivat ihmiset viime aikoina tulleet kertomaan).

– Tässäpä toimiva kokonaisratkaisu ja juuri sinulle käyttökelpoinen yhdistelmä vahvuuksia, jutusteli Puolelleen voittaja asetellessaan pakkauksia paperikassiin.

– Eiköhän viimeistään näillä homma lähde pelittämään. Ai niin, nämähän eivät sitten maksa mitään. Nämä vahvuudet ovat sinun omiasi aina olleetkin – luontaisia kun ovat – ja hyvä kun kävit ne hakemassa.

Iloisesti yllättyneenä kiitteli Positiivisuus erinomaista palvelua ja kiiruhti mieli intoa täynnä ulos ovesta (varoen kolauttamasta lehmänkelloa liian äänekkäästi).