Esteettömyysvalinnat

Terveiset Jyväskylästä Vahvuusvalmentaja-päivästä!
Terveiset Jyväskylästä Vahvuusvalmentaja-päivästä!
Jyväskylässä järjestetty ensimmäinen Vahvuusvalmentaja-päivä onnistui loistavasti. Jatkoa seuraa ensi keväänä. Tervetuloa mukaan!

Terveiset Jyväskylästä Vahvuusvalmentaja-päivästä!

Hotelli Alexandran kabinetissa ei hiljaista hetkeä kuultu, kun eri yritysten vahvuusajatteluun kouluttautuneet vastuuhenkilöt kokoontuivat yhteen vaihtamaan ajatuksia ja kuulumisia.

Ensimmäistä kertaa järjestetty Vahvuusvalmentaja-päivä keräsi kouluttajatiimin lisäksi paikalle osallistujia kolmesta eri yrityksestä, toimialoinaan muun muassa rakennus- ja teknologiateollisuus.

Keskustelimme vahvuusvalmentajan roolista ja kokemuksistamme omassa yrityksessä. Osalle luontaisten vahvuuksien kartoitus oli muodostunut jo vakiintuneeksi toimintamalliksi. Toisissa yrityksissä vahvuusajattelu oli vielä verrattain uutta, jolloin huomion kohteena oli vahvuuksien tunnistamisen ja niiden ymmärtämisen lisääminen.

Talementin perustaja ja Vahvuuskartoituksen kehittäjä Harri Lammi jakoi joukkomme ryhmiin, joissa tarkastelimme esimerkkien kautta vahvuuksien hyödyntämistä tiimien kokoamisessa ja johtamistyössä.

Oli valaisevaa huomata miten vahvuuksien tunnistaminen – esimerkiksi strategiatyössä – auttaa näkemään, miksi jokin prosessi joko etenee joustavasti tai miksi siinä on hidasteita.

Kahvittelujen jälkeen Talementin toimitusjohtaja Heini Mäkilä istuutui yhdessä kouluttaja Hanna-Kaisa Simojoen kanssa demonstroimaan vahvuuksia hyödyntävää kehityskeskustelua. Esitys avasi paljon ajatuksia.

Kehityskeskustelu koettiin oivalliseksi mahdollisuudeksi hyödyntää työtekijän henkilökohtaisia luontaisia vahvuuksia ja sitä kautta niitä työnkuvan alueita, joilla toimiessaan henkilö voimaantuu, sitoutuu ja motivoituu tehtäväänsä.

Kuten aina, kun aihe on mielenkiintoinen ja inspiroiva, aika kului liiankin nopeasti. Seuraava tapaaminen sovittiin jo kevättalvelle, ja yhdessä toivotammekin kaikki vahvuuksien hyödyntämisestä kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan seuraaviin valmentajapäiviin!

Vahvuusvalmentajapäivä saa jatkoa alkukeväästä 2022.