Esteettömyysvalinnat

Luottamus ratkaisee
Luottamus ratkaisee
Matias Träskbäckille luottamus on keskeistä. Asemasta riippumatta jokainen kaipaa työssään merkityksen ja luottamuksen kokemuksia.

Luottamus ratkaisee

Nuoreksi ihmiseksi Matias Träskbäckillä, 31, on jo monenlaista kokemusta johtamisesta ja esimiestyöstä. Vuodesta 2015 hän on työskennellyt vaasalaisessa Prohoc Oy:ssä, nyt tytäryhtiö Proactorin operatiivisena johtajana. Träskbäckillä on yli 40 suoraa alaista.

Miten nuori johtaja voittaa kokeneiden työntekijöiden luottamuksen, etenkin jos hänellä ei ole laajaa substanssiosaamista?

– Luottamusta saa sillä, että kunnioittaa alaistensa työtä ja kohtaa heidät ihmisinä. En osaisi tehdä asentajien työtä, eikä tarvitsekaan.

Träskbäckin mukaan hänen roolinsa on olla hyvinvoinnin ja kasvun mahdollistaja sekä suunnannäyttäjä. Myös asioista keskustelu työntekijöiden kanssa on tärkeää.

– Olen vähitellen oppinut ymmärtämään motivoinnin, palautteen antamisen ja ryhmädynamiikan luomisen merkityksen – sen, mikä sytyttää ihmisiä. Se, että oppii tuntemaan työntekijänsä, auttaa johtamaan heitä. Välillä pitää herätellä joukkuetta, toisinaan rauhoitella.

Träskbäckin mukaan on tärkeää luottaa työntekijöihin, antaa heille riittävän haastavia tehtäviä sekä tilaa onnistua.

Millainen Matias, olet johtajana?

– Ihmislähtöinen ja myötätuntoinen. Haluan luoda hyvää ilmapiiriä, ottaa ihmisten mielipiteitä huomioon päätöksenteossa ja kunnioittaa ihmisten erilaisuutta.

Johtaminen on hyvinvoinnin ja tuloksen mahdollistamista, summaa Träskbäck.

– Johtaminen kytkeytyy toisaalta ihmisten välisiin suhteisiin, toisaalta suunnan näyttämiseen ja visioimiseeen.