The Advantage kirja
The Advantage kirja
Suosittelemme!

Yrityksen keskeisin menestystekijä

Patrick Lencioni

The Advantage: Why Organizational Health Trumps Everything Else in Business.

(Jossey-Bass, 2012)

”Yksittäinen suurin etu, jonka yritys voi saavuttaa, on hyvinvoiva organisaatio.”

Tämä Patrick Lencionin ajatus summaa hänen kirjansa lisäksi myös hänen pitkän konsultin uransa keskeisimmän sanoman. Lencionin mukaan suurin osa johtajista jättää yrityksen hyvinvoinnin huomioimatta. Mutta miksi? Entä miten rakennetaan organisaatiosta hyvinvoiva? Muun muassa näihin kysymyksiin Lencioni vastaa kirjassaan oivaltavien esimerkkien avulla.

Lencionin mukaan yrityksellä tulee olla kaksi menestyksen edellytystä: sen tulee olla älykäs ja hyvinvoiva. Älykkyys liittyy yritysmaailman perusteisiin kuten strategiaan, markkinointiin, talouteen sekä teknologiaan. Hyvinvoivan organisaation tunnusmerkkejä ovat puolestaan politikoinnin, epäselvyyden ja työntekijöiden vaihtuvuuden vähäisyys sekä korkea moraali ja tuottavuus. Näistä kahdesta tärkeämpää on hyvinvoivan organisaation rakentaminen – hyvinvoivasta organisaatiosta tulee ajan mittaan myös älykäs, mutta älykkäästä ei tule välttämättä hyvinvoivaa.

Lencionin kirjasta on konkreettista apua organisaatioille, yrityksille ja johtajille, jotka tahtovat saada lisäedun tavoitellessaan menestystä pitkällä tähtäimellä. Hyvinvoivan organisaation tekijöitä käsitellessään se on myös ajankohtaisempi kuin koskaan.