Vahvuusajattelun käsikirja
Vahvuusajattelun käsikirja
- Tuoreen kirjan sisältö on sisäänrakennettuna Talementin koulutuksiin, ja valmennuksiimme osallistuvat saavat kirjan osana koulutusta itselleen, Harri Lammi kertoo.

Vahvuusajattelun käsikirja

Luontaiset vahvuudet työelämässä – kohti onnistumisia ja motivaatiota -nimeä kantava kirja tarjoaa työkaluja siihen, kuinka vahvuudet voi valjastaa koko organisaation voimavaraksi. Kirjan kirjoittajan, Harri Lammin, toiveena on että vahvuusajattelu voisi läpäistä koko suomalaisen työelämän.

Harri Lammi, miten ajatus kirjasta syntyi?

Minulla on 15 vuoden kokemuksen kautta erityinen näkökulma vahvuusajattelun soveltamiseen organisaatioissa, ja vahvuusajattelu on ollut Talementilla alusta asti keskeinen, koko ajan kehittyvä työväline. Ajatus kirjasta syntyi, kun asiakkaamme tiedustelivat, onko vahvuusajattelusta kirjaa saatavilla, ja myös omat työntekijämme tarvitsivat perusteellisen, yhteisen lähtökohdan vahvuusajattelun hyödyntämiseen. Suomen kielellä teemaa ei ole laajalla tavalla kirjallisuudessa käsitelty. Viimeisen vuoden aikana asiakkaiden taholta on noussut myös tarve vahvuusvalmentaja-koulutuksille – he haluavat vahvuusajattelun omaksi sisäiseksi resurssikseen. Se vaati koko vahvuusajattelun laajempaa avausta, ja kirja palvelee tätäkin tarvetta.

Millaista kirjan kirjoittaminen on ollut?

Kirjan tekeminen on ollut pitkä prosessi; aloitin eri osioiden kirjoittamisen 4–5 vuotta sitten. Se on ollut myös haastava prosessi, koska luova työ vaatii aikaa, ja sitä on hankala löytää arjen työn keskellä. Tämän vuoden puolella prosessi tiivistyi, kun koronan takia työmatkoja oli vähemmän. Se ohjasi viimeistelemään kirjan. On suuri helpotus, että kirja on nyt valmis. Odotan vähän jännittyneenä, miten se otetaan vastaan.

Kirja on tarkoitettu suomalaisen työelämän käyttöön.

Mitä toivot, että kirja antaa lukijalleen?

Kirja on tarkoitettu suomalaisen työelämän käyttöön; organisaation johdolle, esimiehille ja työntekijöille. Työelämässä menee resursseja hukkaan, kun ihmisten potentiaalia ja luontaisia vahvuuksia ei hyödynnetä pitkällä aikavälillä. Kirjan esimerkit ja vahvuusajattelun avaaminen tähtäävät siihen, että vahvuusajattelu olisi sisäänrakennettu ja pysyvä voimavara suomalaisissa yrityksissä. Toiveeni on, että sitä opittaisiin käyttämään työntekijöiden ja organisaation omaksi hyödyksi. Myös Talementin visio on, että vahvuusajattelu voisi läpäistä suomalaisen työelämän. Se on meidän perustekemistämme, ja kirja on käytännöllinen työväline siihen.

Millaista on tehdä työtä vahvuusajattelun parissa?

Vahvuuksien kanssa työskentely on opettavaista. Kartoituksen kautta vahvuuksille löytyvät nimet, ja niiden avulla opimme huomaamaan, miten niitä voisi hyödyntää paremmin. Kartoituspalautteen antaminen herättää aina uteliaisuuden, että millaista tehtävää tämä ihminen tekisi parhaiten. Eri vahvuudet näyttäytyvät eri tavalla ja niistä tulee erilaisia yhdistelmiä, ja on mielenkiintoista työstää sitä ihmisten kanssa. Se on prosessi, jossa opimme uutta koko ajan.

Jokainen vahvuuskartoitus on uniikki, ja siksi niiden kanssa työskenteleminen tekee nöyräksi. Ihmisiä pitää kuunnella, ja vahvuuksien tunnistamisen kautta myös arvostus ja ymmärrys ihmisiä kohtaan lisääntyvät.

 

Vahvuuksien nimet saavat selitykset

Makupaloja Luontaiset vahvuudet työelämässä -kirjasta

Kuinka usein olet kuullut määritelmän "perfektionisti"? Kansankielessä se tarkoittaa ihmistä, jolle vain paras kelpaa, ja joka on usein se ”pilkunviilaaja”. Itse asiassa kyseessä on luontainen vahvuus, jonka nimi on maksimointi. Ihmisellä, jolla maksimointi on päävahvuutena, on luontainen kyky, halu ja tarve tehdä hyvästä erinomainen.

Oletko kuullut ”jahkaajasta”, joka ei tunnu osaavan tehdä päätöksiä vaan miettii ja pohtii asioita perusteellisesti aina uudelleen ja uudelleen? Kyse on luontaisesta vahvuudesta nimeltään harkitsija. Harkitsija on äärimmäisen hyvä pohtimaan ja työstämään asioita perusteellisesti, esimerkiksi valmistelemaan kaiken kattavaa dokumentointia.

Voi myös olla, että joku ajattelee vahvuuksistaan negatiivisesti. Olen nähnyt tilanteita, joissa uutterat, esimiesasemassa olevat ihmiset ajattelevat olevansa työpaikkansa ongelmatapauksia. Useampi heistä on sitten, kun on nähnyt omat vahvuutensa vahvuuspalautekeskustelussa, todennut: ”Taitaa olla ensimmäinen kerta elämässäni, kun huomaan, että asiat, joiden ajattelin olevan minun suurimpia ongelmiani, ovatkin minun vahvuuksiani.

Vahvuusajattelussa ei luokitella vahvuuksia paremmuusjärjestykseen, sillä lähtökohtaisesti ne ovat kaikki hyviä ja hyödyllisiä, kun niitä käytetään rakentavasti ja yhteisön hyödyksi. Tämä on todella tärkeää huomata. Tarkoitan sitä, että empatia-vahvuus on yhtä tärkeä kuin on strateginen ajattelu, ja johdonmukaisuus on yhtä tärkeä kuin suuntaaja-vahvuus (päätösten tekeminen). Kaikkia vahvuuksia tarvitaan.

Vain harva ihminen pystyy nimeämään omat vahvuutensa ilman vahvuuskartoitusta. Kun jokaiselle vahvuudelle löytyy ®LVK Luontaisten Vahvuuksien Kartoituksen avulla konkreettinen nimi, esimerkiksi positiivisuus tai harmonia, ja henkilö näkee omat kuusi vahvuuttaan paperille kirjoitettuna edessään, on hienoa ja hämmentävääkin nähdä, kuinka ihminen tunnistaa elämästään tilanteita, joissa nämä vahvuudet ovat merkittävällä tavalla ohjanneet hänen ajatteluaan tai toimintaansa.

Tilaa kirja "Luontaiset vahvuuden työelämässä" hintaan 75 € (sis. alv)

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
P. 040 503 5971
Talement Oy, Risto Rytin katu 31 B, 32700 Huittinen

 

kirjan kansi